Boli sme si vyskúšať so synom (5r) cvičenie na ploché nôžky u Editky v MC Budatko a cvičenie sa nám veľmi páčilo. Na cvičenie chodia detičky aj kvôli prevencii, ale aj také ktoré už navštívili ortopéda a majú ploché nôžky. Editka detičky motivuje hravou formou, používa balančné pomôcky, overbaly, fitlopty.. Detičky musia veľa aktivít robiť nôžkami. Aktivity sú zábavné, syn ich hneď ukazoval doma aj tatinkovi a veľmi sa na tom bavili, takže je to niečo čo môže vaše dieťa robiť aj doma a mať z toho zábavu. Do hry sa hneď zapojil aj mladší syn.(3r) ? Keď mali rodičia otázku načo je ktorá aktivita dobrá a čo sa ňou dá dosiahnuť, Editka pekne vysvetlila a poradila. Editka je mamička dvoch detičiek.  S problémom plochých nôh sa stretla u svojho 6 ročného syna a začala sa tejto problematike naplno venovať. Absolvovala kurz Prevencia plochých nôh u fyzioterapeutky Mgr. Bibiany Macháčkovej – Sanitas Pedes.   Momentálne má v ponuke nasledujúce kurzy:

  • Zdravé nôžky pre deti od 3 rokov do 7 rokov. Cvičenie je zamerané na posilnenie svalov nožnej klenby, liečbu plochých nôh a chybného držania tela.

Cieľom kurzu je modernými metódami, za pomoci zábavných prostriedkov, hravou formou ovplyvniť nesprávne pohybové návyky a reflexnými pomôckami formovať a stimulovať svaly klenby a nohy. Deti si precvičujú nôžky na nerovnom teréne a rôznych rehabilitačných pomôckach. Všetky cviky dieťa robí nohami, rukami si môže pomôcť, ale následne je znova nabádané pracovať len nohami. Cvičenie sa tak stáva zábavné, ale hlavne terapeutické.

  • Cvičenie na zdravé nôžky a chrbátik pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.Cvičebná hodina pozostáva:
  1. rozcvička– dýchacia gymnastika, deti sa učia správne nadychovať, vydychovať, využiť maximálnu kapacitu pľúc
  2. cielená pohybová aktivita– zameraná na posilnenie a formovanie svalov klenby nohy a chrbtového svalstva, na kurze sa využívajú špeciálne balančné pomôcky, overbaly, fitlopty, viac o pomôckach na www.sanitaspedes.sk
  3. relaxácia– naťahovacie cvičenia, masáž chodidiel reflexbalom

Cena Kurzu je 30 Eur, cena zahŕňa:

  • 6 riadnych hodín raz týždenne
  • 1 náhradnú hodinu

Minimálny počet na otvorenie kurzu je 6 detí a maximálny počet na kurze je 10 detí. Deti môžu cvičiť aj bez prítomnosti rodiča, navyše ak má dieťa súrodenca môže sa pohrať v herničke alebo v blízkosti Búdatka kde je aj vonkajšie ihrisko.   Prihlasovanie na kurz je na www.budatko.sk (cez semafor) e-mail:  cacana@centrum.sk

Leave a comment