Možno by bolo vhodné nazvať tento príspevok Clevermess vs Meradlo +12 a občas aj obyčajný krajčírsky meter. Každopádne bolo to veľmi zaujímavé. Keď nám prišla prvá zásielka topánočiek tak som sa hneď pustila do merania. Začali sme meradlom Clevermess, ktoré by malo merať topánočku tak, že Vám rovno ukáže aký nadmerok dieťa už v topánke má. Ten sme potom pripočítavali k pôvodne nastaveným rozmerom. To v podstate sedelo + – aj s výrobcom, ale čo sa týka šírky, tak podľa toho čo ukazovalo meradlo nám to veľmi nesedelo, takže sme nakoniec aj tak prešli na „slamkové meranie“ , ktoré bolo viac reálne ako to s Clevermessom.  Ďaľši problém nastal pri vyšších topánočkách, kde sa meradlo veľmi ťažko umiestňovalo a to hlavne pri menších topánočkách. Nakoniec sme na tento účel museli objednať aj Meradlo +12.  Bola s ním jednoduchšia manipulácia ale pri niektorých topánočkách sme mali pocit že tá zahnutá spodná časť nejde až na koniec topánky tak ako by mala. Tie sme teda pre istotu premerali radšej Clevermessom , ak vošiel do topánky. Pri najmenších veľkostiach nám nič iné neostávalo len strčiť tam krajčírsky meter. Takže zhodnotila by som to tak, že ani jedno meradlo nieje úplne ideálne aj keď teda nápad v oboch prípadoch bol skvelý. Clevermess

  • Odmeria nožičku a po vložení do topánky rovno ukáže hodnotu nadmerku a šírku.
  • Zle sa s ním manipuluje pri vkladaní do vyšších topánočiek a do menších čísiel.
  • Šírka nieje úplne optimálna, radšej by som premerala ešte niečím iným.
  • Cena 40EUR

Meradlo +12

  • Ľahká manipulácia a jednoduchšie vkladanie do topánky
  • Odmeria nožičku dieťaťa už s nadmerkom, takže stačí vložiť do topánky a viete či veľkosť vyhovuje
  • Zakončenie meradla nie vždy pri menších veľkostiach dosiahne až koniec topánočky a navyše niekedy sa meradlo v topánke skrčí a človek nevie či už veľmi pritlačil alebo či je to akurát.
  • Cena 12EUR

Prečo sme pre Vás takto merali topánočky keď výrobci uvádzajú rozmery na stránke? Okrem teda štatistiky , ktorá vraj tvrdí že 8% výrobcov uvádza na krabici nie veľmi presné údaje, máme sami skúsenosť s tým že veľakrát sa stane že rozmer uvádzaný na topánke je o pár milimetrov nepresný,  nehovoriac o šírke topánky ktorá uvádzaná nieje takmer vôbec. Dúfame že tabuľky nami nameraných veľkostí Vám budú užitočné a uľahčia Vám výber. Ak máte iné skúsenosti s meraním alebo by ste chceli niečo pridať, poprípade sa opýtať,kľudne píšte, budeme sa tešiť.

Leave a comment